Nyheter och pressmeddelande

Blekingedagen – en viktig mötesplats för samverkan och utveckling

Den 13 oktober samlades tjänstepersoner, politiker, akademin, studenter och andra regionala samverkansaktörer på Blekingedagen. Dagen, som arrangeras av Region Blekinge i samarbete med Karlskrona kommun, ledde till viktiga insikter om länets utveckling och attraktivitet.

Det offentliga krokade arm med näringslivet då Ericsson öppnade upp sin konferenslokal Black Box där närmare 200 personer samt ett 70-tal deltagare online samlades.

-Intressanta talare har inspirerat och gett oss bra verktyg längs vägen. Blekinge erbjuder många styrkor och möjligheter, dessa behöver vi synliggöra, säger Anna-Lena Malm, regional utvecklingsdirektör i Region Blekinge.

Blekingedagen 2023 bjöd på energi, diskussioner och insikter kring Blekinges utveckling och attraktivitet.

-Vi vill att fler ska flytta hit, etablera sig och arbeta i Blekinge, för det behöver vi tydliggöra vårt varumärke och vår position, säger Niklas Carlsson, processledare Region Blekinge.

Projektet Live in Blekinge är en historisk satsning för att fler ska välja att leva, arbeta och utvecklas i Blekinge och en viktig pusselbit som fick sätta ton och tema för dagen. Tillsammans skapar vi växtkraft för Blekinge.

Nu kan du ta del av Blekingedagen i efterhand. Här har vi publicerat film med scenprogrammet och några röster i vimlet.

På Blekingedagens sida kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Hittade du informationen du sökte?