Nyheter och pressmeddelande

En vecka fri från våld 2023

I november är det dags för "En vecka fri från våld" som arrangeras i hela Sverige för att belysa folkhälsoproblemet våld i nära relationer. Årets tema är barn och unga vuxna med funktionsnedsättning och deras utsatthet för våldsbrott.

De senaste sex åren har civilsamhälle, myndigheter, regioner och kommuner gått samman och arrangerat aktiviteter under denna vecka.

Syftet med veckan är att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet och inspirera till lokal och regional aktivitet och samverkan för att på så sätt driva det våldsförebyggande arbetet och utvecklingen framåt.

Föreläsningar och teater

I Blekinge uppmärksammas ”En vecka fri från våld” med två öppna föreläsningar med Pär Johansson, grundare och ledare på Glada Hudik-teatern. Till föreläsningarna kommer även en pjäs och en mässa. Det blir också en digital informationsträff. Föreläsningarna är öppna för alla och den digitala informationsträffen riktar sig till personal som jobbar med unga vuxna med funktionsvariation.

  • Föreläsning, pjäs och mässa arrangeras i Karlskrona den 22 november och i Karlshamn den 23 november.
  • Den digitala informationsträffen för dig som jobbar med unga vuxna med funktionsvariation är den 24 november.

På Studieförbundet Vuxenskolans webbplats hittar du mer information och anmälan: En vecka fri från våld - SV Blekinge Länk till annan webbplats.

Samverkan

En vecka fri från våld anordnas i Blekinge av länets kommuner tillsammans med kvinno- och tjejjourer, Länsstyrelsen Blekinge, Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH) Blekinge, polisen, Region Blekinge, Rädda barnen och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Hjälpte informationen på sidan dig?