Nyheter och pressmeddelande

Bild på tandvårdspersonal och patient i undersökningsrum

Klart med ny tandvårdschef

Nu är det klart att Yvonne Strandh blir ny tandvårdschef i Region Blekinge. Yvonne börjar sitt uppdrag den 20 november och blir därmed ytterst ansvarig för folktandvårdens verksamhet med närmre 300 anställda.

Yvonne Strandh kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun, en verksamhet med cirka 2 500 anställda. Under 1980-talet utbildade Yvonne Strandh sig till tandsköterska och därefter tandhygienist och jobbade 15 år inom tandvården innan hon sökte sig vidare till lärarutbildningen. De senaste 20 åren har Yvonne Strandh arbetat i olika chefsroller inom skolans värld.

Yvonne Strandh ersätter Hanna Svensson som i dag är tillförordnad tandvårdsdirektör vid sidan om sitt uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge. Rollen som tandvårdschef ersätter rollen som tandvårdsdirektör eftersom tandvårdsförvaltningen under 2024 föreslås blir en del av hälso- och sjukvården.

– Vi är så glada att kunna hälsa Yvonne Strandh välkommen till Region Blekinge. Med sin långa och gedigna erfarenhet från ledarskap i offentlig verksamhet och en bakgrund inom tandvården, har Yvonne Strandh det som krävs för att leda folktandvården i Blekinge. Tillsammans kommer vi utveckla folktandvården till en ännu bättre plats för medarbetare och till ett självklart val för tandvårdens patienter, säger Hanna Svensson, hälso- och sjukvårdsdirektör och tillförordnad tandvårdsdirektör.

Yvonne Strandh, ny tandvårdschef i Region Blekinge

Yvonne Strandh, ny tandvårdschef i Region Blekinge

Hittade du informationen du sökte?