Nyheter och pressmeddelande

Nu kan du betala dina fakturor från Region Blekinge via din digitala brevlåda

Från och med nu kan du få dina fakturor från hälso- och sjukvården i Region Blekinge via din digitala brevlåda.
- Då slipper du få fakturan på papper och det går snabbare och är bättre för miljön, säger Björn Bondesson, avdelningschef för Region Blekinges redovisningsavdelning.

Du kan betala för ditt besök hos oss på Region Blekinge på olika sätt. Vi ser helst att du betalar med e-faktura, via digital brevlåda eller med betalkort. Här kan du läsa mer om hur du kan betala för din vård i Region Blekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Så här fungerar det att betala med faktura

Du kan få fakturan som e-faktura, via digital brevlåda eller som pappersfaktura. Det finns ingen fakturaavgift. Däremot finns en påminnelseavgift om du inte betalar fakturan i tid.

Så här går utskicket till:

  • Vid utskicket av en faktura kontrollerar fakturasystemet i första hand om du har valt e-faktura. Om du har det skickar vi fakturan till din internetbank.
  • I andra hand kontrollerar fakturasystemet om du har en digital brevlåda (Billo, Kivra eller Min myndighetspost). Om du har det skickar vi fakturan till din digitala brevlåda.
  • Om du varken har valt e-faktura eller har en digital brevlåda skickar vi fakturan med brev till din vanliga brevlåda.

Du är skyldig att hålla koll på din digitala brevlåda

Kom ihåg att hålla koll på din digitala brevlåda! Du har alltid ett eget ansvar att öppna och ta del av den post som skickats till dig, oavsett om den är digital eller skickas på papper.

- Om du inte betalar din faktura i tid får du en påminnelse. Påminnelsen kommer tio dagar efter fakturans utgångsdatum. Påminnelseavgiften är 60 kronor, upplyser Björn Bondesson.

Sedan tidigare kan du som är patient hos Region Blekinge även få vissa av dina kallelser till din digitala brevlåda.

Digitala lösningar gör oss effektivare

Region Blekinge satsar på att bli effektivare genom att införa digitala lösningar. Det innebär bland annat att medarbetarna i hälso- och sjukvården och folktandvården får mer tid till vård och hälsofrämjande arbete. Dessutom minskar vi vår miljöpåverkan. En del i den satsningen är att skicka information till digitala brevlådor.

Frågor och svar om digitala brevlådor

Här hittar du frågor och svar om digitala brevlådor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hittade du informationen du sökte?