Nyheter och pressmeddelande

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Höjd beredskap för att hantera konfliktåtgärder

Hälso- och sjukvården går nu upp i stabsläge med anledning av Kommunals varsel om strejk. Syftet med den höjda beredskapen är att minimera eventuell påverkan på patientsäkerheten.

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk som träder i kraft den 18 april om parterna inte kommer överens innan dess.

I Region Blekinge berörs yrkesgrupper inom kök, sterilteknik, transport, vaktmästeri och lokalvård av Kommunals strejkvarsel.

För att kunna hantera konsekvenserna av eventuella konfliktåtgärder går hälso- och sjukvården upp i stabsläge från och med onsdagen den 17 april.

-Just nu pågår intensivt arbete med att analysera vilka arbetsuppgifter som berörs och hur vi kan planera för att hantera effekterna av en eventuell strejk för våra patienter, säger regiondirektör Peter Lilja.

Om du som patient har ett vårdbesök, tandvårdsbesök eller planerad operation inbokad ska du utgå från att besöket eller operationen blir av. De vars vård påverkas av konflikten kommer att kontaktas av hälso- och sjukvården.

Hittade du informationen du sökte?