Nyheter och pressmeddelande

Byggstart för unik satsning på Blekingesjukhuset i Karlshamn

Under måndagen togs det första spadtaget för den nya vårdbyggnaden i Karlshamn. I början av 2026 ska moderna och ändamålsenliga lokaler stå redo för bland annat den vuxenpsykiatriska öppenvården.

Den nya byggnaden kommer att ha tre våningsplan på totalt 6 700 kvadratmeter. På bottenplan flyttar den vuxenpsykiatriska öppenvården in, en flytt som är efterlängtad av både patienter och personal som under en längre tid huserat i tillfälliga lokaler.

-Vi är väldigt glada över våra kommande nya lokaler och det känns bra att vår patientgrupp prioriteras. De nya lokalerna blir mer ändamålsenliga vilket innebär att vi får större möjligheter att erbjuda vissa behandlingsmetoder, säger Heidie Svensson, verksamhetschef för vuxenpsykiatri väst.

Lyft för verksamheten

De övriga två våningsplanen ska fungera som evakueringslokaler för andra verksamheter i samband med kommande renoveringar på sjukhusområdet.

Bygget, som har en budget på 265 miljoner kronor, startar nu och beräknas stå färdigt i början av 2026

-Det är många år sedan vi byggde nytt i Karlshamn i den här omfattningen så det är en unik satsning på hälso- och sjukvården. Det blir ett lyft för verksamheten, säger Anders Lund (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Fakta:

Storlek: 6 700 kvadratmeter.

Kostnad: 265 miljoner kronor.

Färdig för inflyttning: Första kvartalet 2026.

Hittade du informationen du sökte?