Pressinbjudan

Blekingedagen

Blekingedagen 2021 –
Blekinge i världen och världen i Blekinge

Region Blekinge bjuder årligen in till en dag där alla som arbetar med att utveckla Blekinge samlas för att föra länet framåt. Blekingedagen 2021 äger rum fredagen den 12 november. Media är välkomna att delta vid evenemanget.

Blekingedagen är indelad i ett förmiddags- och ett eftermiddagspass med två olika fokus på temat Blekinge i världen och världen i Blekinge.

Förmiddagspass: Ett starkt och hållbart Blekinge

Under det gångna året har kartan ritats om på många sätt. Arbetslivet har utvecklats, livskvaliteten har fått en annan betydelse och vikten av ett hållbart och starkt lokalsamhälle har blivit tydligare.

Ur programmet:

  • Det positiva ledarskapet - Christina Stielli, författare, föreläsare och organisationsutvecklare
  • Smarta bygder - Region Blekinge i samarbete med länets kommuner

Eftermiddagspass: Blekinges lyskraft och växtkraft

Även om vi påverkas av vår omvärld har vi i hög grad framtiden i våra egna händer! Hur kan vi arbeta bättre och tillsammans för att öka länets attraktionskraft. Kan smart specialisering bidra till vår växtkraft och vad innebär det för ett samhälle när världen kommer på besök?

Ur programmet:

  • Hur man blir bäst i världen - Magdalena Forsberg, föreläsare och svensk idrottshjälte
  • Panelsamtal om Blekinges attraktionskraft – Visit Blekinge, Svenskt Näringsliv, Techtank, Länsstyrelsen, Ronneby kommun, Regional utveckling m.fl.

Se hela programmet här.

SPOK Blekinge – unik Blekingekollektion lanseras på Blekingedagen

Under våren 2021 har åtta företag inom form och design i Blekinge utforskat och testat konceptet SPOK. De utvalda företagen har testat alla steg i processen – från idé till färdig produkt. Projektledare och designers finns på plats.

Läs mer om SPOK Blekinge.

Delta på plats eller via webbsändning

Förra året genomfördes Blekingedagen helt digitalt. I år kan man välja om man har möjlighet att vara med på plats, i Sölvesborg eller att delta via Blekingedagens webbsändning. Vi utgår från att de som har anmält sig till det fysiska evenemanget på Sölveshov är vaccinerade mot covid-19. Alla som kommer till eventet ska vara symtomfria.

Arrangörer:
Regional utveckling, Region Blekinge och Folkhälsa, Region Blekinge tillsammans med årets värdkommun Sölvesborg

När: fredagen den 12 november klockan 9.30
Var: Sölveshov, Sölvesborg eller via webbsändning Länk till annan webbplats.

Hittade du informationen du sökte?