Pressinbjudan

SPOK Blekinge kollektionen

Möt formgivare och tillverkare bakom unik Blekingekollektion

Nu landar SPOK Blekinge på Folkets Hus i Olofström med utställningen om en lokalproducerad kollektion, formgiven av lokala designers. Utställningen har varit på turné i länet sedan november och är den första kollektionen som är framtagen genom konceptet SPOK, samtida produktion och konsumtion.

När: INSTÄLLD - NYTT DATUM KOMMER


Var: Folkets Hus, Östra Storgatan 24 i Olofström.
Träffa företagen som står bakom SPOK Blekinge kollektionen och representanter från Region Blekinge, Techtank och Form/Design Center som driver konceptet. Utställningen finns att se inne på Folkets Hus.

SPOK är ett koncept som ska förenkla för formgivare och designers i länet att hitta lokala tillverkningsmöjligheter. Målet är att stimulera till utveckling av konst och design i gamla och nya material - allt från slöjd till industri.

Ett vinnande koncept för såväl formgivaren som för tillverkaren
SPOK innebär att tillverkande företag presenteras på en webbplats där formgivare och designers fritt kan söka nya material och samarbetspartners inom tillverkning och industri. Samarbetet mellan formgivare och industrin är ett vinnande koncept för båda parter. Inom industrin finns tillgång till tekniker, material och spill, en guldgruva för näringsidkare inom form och design. Samtidigt ökar möjligheten för tillverkningsföretagen att utöka sin produkt- och tjänsteportfolio med helt nya målgrupper, både som beställare och slutkund.

Åtta företag har testkört konceptet – resultatet blev en unik Blekingekollektion
Våren 2021 lanserades SPOK Blekinge som en av de första regionerna i landet att bli en del av det nationella nätverket och den digitala plattformen. Åtta utvalda företag inom form och design i Blekinge fick möjlighet att testa konceptet och har testat alla steg i processen, från idé till färdig produkt – som nu samlas i en unik Blekingekollektion.

Se hela kollektionen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta:
SPOK Sverige
Form/Design Center i Malmö driver SPOK Sverige som grundades av formgivaren Jenny Nordberg. SPOK stärker en hållbar utveckling med mer lokal tillverkning och lokal konsumtion.
Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


SPOK Blekinge
SPOK Blekinge drivs av Region Blekinge i samarbete med Techtank. Förhoppningen är att stärka företagen och regionen genom att kartlägga, samla och sprida kunskap om hållbara och lokala tillverkningsmöjligheter. SPOK Blekinge utgår från länets styrkor och unicitet, detta genom att lyfta möjligheter som ligger nära, skapa hållbara kedjor hela vägen samt bidrar till intressanta samarbeten mellan tillverkare och kreatör.

Hållbar tillverkning med schysta villkor i såväl produktionsled som materialval, vilket också bidrar till de globala hållbarhetsmålen i Blekinges exportfrämjande arbete.
Läs mer här

Hittade du informationen du sökte?