Pressinbjudan

Bild på Blekinge folkhögskolas nya internat.

Invigning av nytt internat på Blekinge folkhögskola

Äntligen kan vi erbjuda våra deltagare ett nytt boende på folkhögskolan. 46 lägenheter och flera samlingsrum tas nu i bruk inför höstterminen. Välkommen till invigning!

Många som söker sig till Blekinge folkhögskola kommer från andra kommuner och behöver ett boende på orten för att kunna studera där. Det är dessutom gammal tradition att bo på internat under sin studietid på folkhögskola.

Men innan inflyttning ska vi hålla invigning och bjuder in alla intresserade. Mia Karlsson, folkhögskolechef och Kevin Ny (c) ordförande kultur- och bildningsnämnden håller tal. Efter talen erbjuds en rundvisning i internatet.

Tid: Fredagen den 12 augusti kl 10.00

Plats: Blekinge folkhögskola i Bräkne-Hoby framför det nya internatet


Fakta om det nya boendet

Två år efter byggstart står nu två nya byggnader på plats. Byggnaderna har en totalyta på 2 360 kvadratmeter. Förutom lägenheter innehåller de undervisningslokaler och gemensamma utrymmen som kök och tvättstuga. Dessutom finns det ett källsorteringshus och ett cykelskjul. Elevbostäderna är flexibelt utformade för att även kunna användas som vandrarhem.

Elevbostäderna uppfyller en miljöklassning som kallas Miljöbyggnad nivå silver. Det innebär att byggnaderna kommer att leva upp till särskilda miljökrav vad gäller bland annat materialval och energianvändning.

Hittade du informationen du sökte?