Pressinbjudan

Region Blekinges logotyp med bild på Region Blekinges flaggor

Pressinbjudan till seminarium om kärnkraft

Region Blekinge arbetar fokuserat på att skynda på utvecklingen av ny fossilfri elproduktion i Blekinge och södra Sverige. Ett sätt att nå dit är genom kärnkraft. För att öka kunskaperna om förutsättningarna för etablering av kärnkraft i Blekinge bjuder regionen nu in till ett kunskapsseminarium om ämnet.

Kunskap, engagemang och planering är grundläggande för etablering av ny elproduktion, oavsett om det gäller vindkraft, kraftvärme eller kärnkraft. Därför bjuder nu Region Blekinge in kommunala tjänstemän, politiker och andra aktörer till ett kunskapsseminarium om ny kärnkraft.

På programmet finns föreläsningar och panelsamtal med bland annat Carl Berglöf, nyutnämnd nationell kärnkraftssamordnare och Ane Håkansson, professor i tillämpad kärnfysik.

Media är välkomna att närvara i samband med avslutningen av seminariet klockan 12 då det finns möjlighet att intervjua deltagare och arrangörer.

Anmäl ert deltagande till Region Blekinges energistrateg Robert Hedman på robert.hedman@regionblekinge.se senast den 14 februari klockan 17.

Tid: 15 februari klockan 12.

Plats: Östra piren i Karlshamn, sal Rio Grande.

Hittade du informationen du sökte?