En man och en kvinna står och håller i var sitt får och tittar in i kameran

Drömgården fanns i Blekinge - Nisse och Claire

Den lilla geten Glenn skuttar lätt upp i knäet på Nils och är minst lika kramgo som närmaste hund. På gården i Slänsmåla finner du 37 getter, två hundar, sju katter och ett gäng höns. Nisse och Claire Sjöström tröttnade på Stockholmslivet och bestämde sig för att leva sin dröm.

Nisse och Claire började att undersöka möjligheten att flytta söderut och tog researchen på allvar.

– Vi tittade en hel del på olika klimatzoner och såg att Blekinge låg precis rätt, säger Nisse. Dessutom är det så stor variation här i och med sjöarna, de djupa skogarna och den vackra skärgården. Det finns någonting att göra för alla vilket verkligen lockade oss.

Det charmiga landskapet utanför Slänsmåla bjuder på serpentinvägar, stengärden och mängder av små gårdar och kullar. Här finns just den närheten till naturen som de sökte. Så när de för tre år sedan sprang på gården i Slänsmåla, så tvekade de aldrig.

Ett eget gårdsmejeri

– Gården med 8 hektar mark ville vi utnyttja på ett naturligt sätt, berättar Claire, därför beslutade vi oss för att skaffa getter. 21 stycken närmare bestämt.

Året därefter startade Nisse och Claire tillverkning av egen getost i det lilla mejeriet – ost som idag säljs på marknader, vid evenemang och via REKO-ringar (Facebooksidor för lokalproducerad mat).

Fantastiskt mathantverk i Blekinge

– Det finns så mycket gott att upptäcka i Blekinge. Här finns mängder av lokalproducerade delikatesser och nästan allt vi äter här hemma kommer från gårdar i länet, avslutar hon och ler.

Hittade du informationen du sökte?