En kvinna står framför ett tennisnät med ett tennisracket i handen

Nära kärleken, huvudstaden och Europa - Eva

Det är lite kyligt i tennishallen och en ventilationstrumma börjar surra. Det stoppar inte den inbitna tennisspelaren Eva Söderqvist som tagit sig tid från sin fru Jenny och barnen för att spela tennis en stund.

– Jag träffade min fru på nätet och till en början hade vi ett distansförhållande. Efter några besök i Blekinge blev jag sugen på att röra på mig, så jag tog mitt pick och pack och flyttade från Örebro till Hallabro i Ronneby, säger Eva.

– Jag föll handlöst för den fantastiska skärgården i Blekinge och närheten till allt. Och inte att förglömma, på 50 minuter är jag i Stockholm och under 3 timmar befinner jag mig i Europa. Det är helt fantastiskt!

Föreningslivet blev en hjälpande hand

Det som har överraskat Eva mest är hur vänliga och hjälpsamma alla är i Ronneby. Hon har som nyinflyttad fått mycket hjälp och stöd från kollegor och vänner. Vilket har betytt oerhört mycket.

– Det är lätt att man hänger med sin respektives familj när man kommer till en ny ort, men jag ville hitta ett eget intresse så jag kontaktade tennisklubben så fort jag flyttade hit, vilket blev väldigt lyckat och är jätteroligt!

Ronneby gör skillnad

Det finns många företagare och privatpersoner som verkligen gör skillnad i Ronneby säger Eva. Ett exempel är föreningsarbetet som bredrivs i Ronneby som är särskillt bra.

- Vi bor i en liten ort som heter Hallabro och det har verkligen varit ett varmt mottagande av oss som gaypar. Man har tagit emot mig och min fru Jenny med öppna armar och det är så viktigt att lyfta.

Hittade du informationen du sökte?