En man i fabriksmiljö

En kittlande karriär runt knuten - Jonathan

Det är lördagsmorgon i Olofström och centrum börjar bubbla av liv. I det lilla bageriet mals kaffe, latte skummas och kakor och bakelser placeras på fat. I kön står Jonathan Carlholmer tillsammans med sin sambo och deras två barn. Här ska de ta en gofika innan det är dags att gå till lekplatsen med barnen.

Jonathan Carlholmer är bara 27 år men har redan hunnit med en hel del. Efter studierna i Lund där han läste till Civilingenjör kom suget efter Blekinge. En lite mindre stad som hade närheten till sambons familj stod på önskelistan. En dag dök dessutom det där attraktiva jobbet upp för Jonathan. Tjänsten som forskare inom komponenttillverkning för plåt- och kompositmaterial fångade hans intresse.

– Det är inte helt enkelt att hitta min typ av jobb på mindre orter, jag blev tipsad om tjänsten, och jag fick den! Att få möjligheten att testa och lära sig mer om olika metoder, tekniker och material och samtidigt vara en viktig kugge i tillverkningsindustrin är motiverande, säger Jonathan.

Att engagera sig lokalt är viktigt

Till vardags möts Jonathan av många duktiga företagare och han slås varje gång av deras oerhörda spetskompetens. Att engagera sig är viktigt, både på jobbet och privat.

– Om man vill att det ska hända saker på en mindre ort så får man dra sitt strå till stacken, visa engagemang och vara med på de aktiviteter som anordnas. Då händer det grejer och orten utvecklas, avslutar Jonathan.

Hittade du informationen du sökte?