En man vid havet med Sölvesborgsbron i bakgrunden

Här är det nära till att leva - Erik

Solen stiger sakta och måsarna vaknar. Den morgonpigga joggaren springer förbi samtidigt som solen värmer klippor och segel. Erik Lunderup är i full färd med att traila av båten för en spegelblank tur till havs.

Det var pulsen och stressen i Kristianstad som fick Erik och hans sambo att sakna lugnet, närheten till naturen, havet och familjen i Sölvesborg. Dessutom tröttnade han på att alltid sitta i bilen när han väl var ledig.

– Jag tänkte, varför jag ska pendla till mina fritidsintressen? När jag är ledig vill jag ha nära till dem, säger Erik.

Därför bestämde han sig för att flytta närmare sina fritidsintressen. Havet, båtlivet och sommarstugan i Sandviken och någonstans där emellan blev en perfekt plats att slå sig till ro på, i Ljungaviken.

– Jag får en känsla av att Sölvesborg har ett uppsving och växer som stad, jag gillar särskilt den nya bron över till Ljungaviken, där vi bor.

Bra förbindelser skapar möjligheter

Till vardags arbetar Erik i Eslöv och pendlar varje dag. Sölvesborg har bra tågförbindelser och det var en av förutsättningarna för att kunna flytta hit.

– Det är enkelt att ta sig till och från jobbet. Dessutom har jag möjlighet att jobba en del på distans för att få ihop livspusslet och fritiden.

Hittade du informationen du sökte?