Aktuellt om uppdrag psykisk hälsa

Bild på två händer mot orange bakgrund, som håller i ett rött hjärta av plast.

"Tack för att vi får möjlighet att delta i ett sammanhang som är kreativt och framtidssyftande"

Detta var en av alla positiva kommentarer som kom till oss efter vår prova-på-workshop den 18 december. Då träffades över 60 förändringsledare från hela Blekinge, och även från utanför Blekinge, inför den kommande kraftsamlingen för psykisk hälsa hos unga i Blekinge.

Vi kan konstatera att vi är många i Blekinge som vill vara med och bidra till ett nytt kapitel i berättelsen om hur det är att vara ung i Blekinge. Tillsammans väver vi en historia om medskapande, om gemensamt mod och om engagemang för att långsiktigt låta nya, mer hållbara aspekter växa fram i systemet kring barn och ungas psykiska hälsa.

Röster från workshopen

Utöver denna artikels rubrik följer här några ytterligare röster från workshopen:

"Tänk om vi skulle lyckas ha med barnperspektivet, på riktigt."

"För att lyckas med mer än det vi redan vet och gör behövs mod och då behövs goda relationer – för att våga nytt, också våga misslyckas."

"Att processen bjuder in oss att vara med som hela människan, inte bara med intellektet."

"Tänk om vi skulle sätta visionen på andra sidan av nuläget (topp tre i hur dåligt unga mår) till att vara bäst i landet i hur unga mår/vi arbetar med ungas hälsa!!"

"Vi har potentialen att lyckas, vi är ett lagom stort län."

Dokumentation och presentation

Klicka här för att komma till dokumentation och presentationsbilder från workshopen. Pdf, 3.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Framtiden

Mer information om vårens arbete kommer ut på hemsidan i januari.

Vi är så glada och tacksamma över gensvaret och med alla dessa krafter känner vi att allt är möjligt att åstadkomma i vårt fortsatta arbete. Vi ser så mycket fram emot vårterminen och önskar alla förändringsledare en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Anna och Hilda, projektledare

Hittade du informationen du sökte?