En sjuksköterska står i en operationssal. I bakgrunden pågår en operation.

Pris till arbetsplats som tar emot sjuksköterskestudenter

Varje år delar Region Blekinge ut pris till någon av de arbetsplatser i hälso- och sjukvården som tar emot sjuksköterskestudenter för verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Det är sjuksköterskestudenterna som nominerar till priset, utöver nomineringen ligger deras enkätsvar till grund för vilken arbetsplats som blir Årets VFU-arbetsplats. Priset, som delas ut av hälso- och sjukvårdsdirektören, består av 10 000 kronor till att ytterligare utveckla arbetet med studenter, dessutom bjuds det på fika.

Pristagare 2023

Priset delades ut till akutmottagningen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. En del av motiveringen som lett fram till att akutmottagningen får priset som Årets VFU-arbetsplats 2023 lyder enligt nedan.

”Min bästa placering under alla tre åren på sjuksköterskeprogrammet. Inte nog med att akutmottagningen är en extremt lärorik plats, så är personalen helt fantastisk. De tar hand om varandra på ett sätt jag aldrig sett på en arbetsplats.”

Patrik Karlsson, verksamhetschef för akutkliniken, lyfter fram engagerade medarbetare som ger bra förutsättningar för att skapa intresse hos studenterna, som en framgångsfaktor.

– Utmärkelsen är oerhört smickrande och ett fint kvitto på att vi verkligen ser medarbetarna som vår största tillgång. Utmärkelsen värmer oss gott och vi hoppas såklart att vi som region och akutmottagning kommer att vara ett attraktivt val för våra kommande kollegor, säger Patrik Karlsson.

Studentsamordnare Annie Ankarberg-Vaverka och akutmottagningens avdelningschef Martin Sevestedt håller i ett gåvobevis.
Hittade du informationen du sökte?