Region Blekinges logotyp med bild på en tjej som gör ett hopp vid havet

Fem nya yrkeshögskoleutbildningar startar i Blekinge 2021

Till hösten startar 22 yrkeshögskoleutbildningar i Blekinge varav 5 stycken är helt nya utbildningar. De utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan godkänner ska matcha arbetslivets behov av kvalificerad yrkeskompetens. Nio av tio som går en yrkeshögskoleutbildning får arbete efter utbildningen.

Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka ansökningar som beviljats och därmed ingår i yrkeshögskolans utbud med antagning i vår och start hösten 2021. För Blekinges del innebär det att 22 antal utbildningar kan starta hösten 2021. Myndigheten har fått in fler ansökningar än tidigare så konkurrensen har varit extra hård i år.

Nya utbildningar är Specialistundersköterska med inriktning palliativ vård, programvarutestare, Processtekniker - smart industri , certifierad CNC-tekniker och redovisningsekonom.

– Det är glädjande och positivt för Blekinge att fler yrkeshögskoleutbildningar får möjlighet att starta upp 2021. Yrkeshögskoleutbildning är en viktig pusselbit för att klara länets kompetensförsörjning och vi är glada över att Blekinge kan erbjuda ett brett utbud, säger Anna-Lena Cederström, regional utvecklingsdirektör Region Blekinge.

De utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan godkänner ska matcha arbetslivets behov av kvalificerad yrkeskompetens. Utbildningarna drivs i nära samverkan med företag och andra arbetsgivare och utbildningarnas innehåll utvecklas i takt med att arbetslivets krav förändras.

Se vilka yrkeshögskoleutbildningar som
startar 2021 i Blekinge

Kontaktuppgifter till utbildningsarrangörer


Fakta: YRKESHÖGSKOLEUTBILDNINGAR

Utbildningarna är eftergymnasiala och oftast mellan ett och tre år långa. Under utbildningen får de studerande kombinera teoretiska studier med arbetsplatsförlagda kurser som kallas Lärande i arbete, LIA. Arbetslivet medverkar aktivt i utbildningarna på olika sätt. Representanter från arbetslivet deltar i utbildningens ledningsgrupp, bidrar med föreläsare, medverkar i projekt eller erbjuder LIA-platser.

Utbildningar inom yrkeshögskolan ger rätt till studiemedel från CSN. Utbildningarna kan beroende på kvalifikationsnivå leda till en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Du söker en yrkeshögskoleutbildning direkt hos utbildningsanordnaren. Förutom de utbildningar som erbjuds i Blekinge finns även ett stort utbud av utbildningar på andra orter, både distansutbildningar och platsbundna utbildningar. Läs mer på yrkeshogskolan.se Länk till annan webbplats..

Källa: Myndigheten för yrkeshögskolanHittade du informationen du sökte?