Nyheter och pressmeddelande

Personer som är nominerade till Region Blekinges turismpris

På bild från vänster: Marcus Fredriksson, Malin Eriksson, Peter Svensson, Anna Claesson och Robin Åkerman.

Klart vilka som kan vinna Blekinges turismpris

Igår avslöjades vilka som är nominerade till Blekinges turismpris 2023. Den 6 oktober på näringslivsgalan Guldeken avslöjas vem som ror hem priset.

Region Blekinge delar ut Blekinges turismpris under näringslivsgalan Guldeken. Priset delas ut till en person eller företag inom turismnäringen i Blekinge som uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet. Syftet med priset är stimulera fortsatt nytänkande och hållbarhet inom turismnäringen för att främja den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt i Blekinge.

De nominerade för Blekinges turismpris 2023 är

Affärsverken
Vem kan segla för utan vind? Och vem kan bo på en ö utan båt? Affärsverken innehar en bred palett av samhällsservice och nomineras nu för sitt arbete som operatör för skärgårdstrafik. År från år utökas flottan med flera båtar vilket skapar förutsättningar för fler avgångar och fler företagsevenemang. Med ett aktivt hållbarhetsengagemang investeras nu även i eldriven båttrafik.​​

Destination Tärnö erbjuder boende, mat och upplevelser på en av Blekinges mest attraktiva skärgårdsöar. Detta på ett estetiskt tilltalande och innovativt sätt med alltifrån Glamping till mer traditionella alternativ. Hållbarhet är en självklarhet och genomsyrar hela verksamheten. Detta lägger ribban högt även för gästen och dennes förväntade avtryck eller rättare sagt osynliga fotspår under sitt besök. Ett tilltalande resmål för såväl svenska som utländska besökare - nu och i framtiden.

Paraply produktion är ett av Sveriges ledande producentföretag som visat framfötterna i flera olika sammanhang. De står bland annat bakom utvecklingen av mötesplatsen The Pot och konceptet KNA Live. Styrkan sitter i den positiva drivkraften av människor som möter människor och broar som för oss samman. Paraply produktion har en exceptionell förmåga till omställning och utveckling med proaktiv design av upplevelser och innovativa lösningar som poppar-up i Blekinge.

Läs mer om Blekinges turismpris Länk till annan webbplats.

Hittade du informationen du sökte?