Nyheter och pressmeddelande

Öresundståg som åker genom ett landskap

Nyfiken på södra Sveriges utveckling?

Vill du veta mer om hur utvecklingen av pendling, arbetsmarknadsregioner, befolknings- och näringslivsstrukturer påverkar och formar olika delar av södra Sverige?

Rapporten Ortsstruktur och funktionella samband i södra Sverige innehåller resultat och slutsatser från en storregional analys av ortsstruktur och funktionella samband i södra Sverige och ska vara ett stöd i regionalt utvecklingsarbete och kommunal översiktsplanering.

Rapporten finns tillgänglig både som pdf och som en storymap med interaktiva kartor. Du hittar den här under fliken ”Samhällsplanering”. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Analysarbetet har pågått sedan 2022 och avslutades i oktober 2023 då den presenterades på ett slutseminarium. Du hittar en inspelad webbsändning på Regionsamverkan Sydsveriges hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rapporten har tagits fram av Regionsamverkan Sydsverige som är ett samarbete mellan Region Blekinge, Region Halland, Region Jönköpings län, Region Kalmar län, Region Kronoberg och Region Skåne. Regionsamverkan Sydsverige syftar till att skapa ökad tillväxt och hållbar utveckling i Sydsverige.

Hittade du informationen du sökte?