För kommun, vård- och omsorgspersonal

Här hittar du information om Tandhälsoportalen som särskilt vänder sig till dig som jobbar inom kommunen och ska bli utfärdare av tandvårdskort (N-kort).

Berättigade personer till tandvårdskort har rätt att få ett kort utfärdat på lika grunder, oavsett vem som utfärdar kortet i Blekinge. Därför behöver du som ska bli utfärdare av N-kort (tidigare kallat grönt kort) ha kunskap om Region Blekinges tandvårdsstöd, känna till den enskildes omvårdnadsbehov och kunna bedöma om personen har rätt till stödet.

Obligatorisk e-utbildning

Region Blekinge har tagit fram en obligatorisk e-utbildning för dig som ska bli utfärdare av tandvårdskort (N-kort) i Tandhälsoportalen. Utbildningen kan genomföras när som helst, men du behöver genomföra den för att få behörighet till systemet.

Här hittar du utbildningen Länk till annan webbplats.

Ansökan till Tandhälsoportalen

När du genomfört utbildningen behöver din arbetsgivare skicka in koden som visas i slutet av utbildningen. Koden är ett bevis på att du har genomfört utbildningen och ska mejlas tillsammans med ditt namn, titel, HSA-id, mejladress och telefonnummer. Arbetsgivaren fyller i mallen nedan och mejlar uppgifterna till enheten.tandvard@regionblekinge.se

För arbetsgivare - fyll i mallen för ansökan här Excel, 10.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Boendeenheter

Om en boendeenhet saknas i Tandhälsoportalen kan du som förskrivare av N-kort lägga till boendet i systemet. Under "Manualer och länkar" hittar du information om hur du gör.

Det här gäller för sekretesskyddade personer

Sekretesskyddade personer som är berättigade till F- och N-tandvård kan i dagsläget inte hanteras i Tandhälsoportalen. I stället för ett digitalt kort utfärdas därför ett fysiskt kort till denna personkrets. Läs riktlinjerna och ladda ner en underlagsblankett som gäller för manuell kortansökan till sekretesskyddade personer:

Behörigheter och uppsägning

Om medarbetaren avslutar sin tjänst är det viktigt att du som arbetsgivare meddelar oss på enheten för tandvårdsstyrning, Region Blekinge så att behörigheten till systemet kan tas bort. Läs mer här

Behöver du hjälp?

Har du frågor som rör Tandhälsoportalen? Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren, läs gärna igenom dem innan du kontaktar oss: Till vanliga frågor och svar Länk till annan webbplats.

Hittar du inte svaret på din fråga så är du välkommen att mejla enheten.tandvard@regionblekinge.se

Håll dig uppdaterad

För att få den senaste informationen om Tandhälsoportalen så som driftstörningar, är det viktigt att du registrerar dig för våra nyhetsutskick. Registrera dig här.

Manualer och länkar

 

Hittade du informationen du sökte?