Destination Tärnö blev vinnare av Region Blekinges turismpris

Region Blekinge delade ut Blekinges turismpris under näringslivsgalan Guldeken. Priset delades ut till en person eller företag inom turismnäringen i Blekinge som uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.

Syftet med priset är stimulera fortsatt nytänkande och hållbarhet inom turismnäringen för att främja den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt i Blekinge.

På bild: Malin Eriksson och Peter Svensson

Vinnarmotiveringen för Blekinges turismpris 2023 löd

Årets vinnare jobbar systematiskt med hållbarhet och för att skapa en magisk miljö som får gäster att strömma till från när och fjärran. Här är omtanken lika stor som lusten att ständigt utveckla idén om att leva “det goda livet” på naturens villkor. Destinationen är en hållbar 360° upplevelse av havsutsikt och skärgårdsliv med guldkant.

Grattis Destination Tärnö!

Fakta om Guldeken

Guldeken är en näringslivsgala som delar ut pris till goda prestationer inom näringslivet i Blekinge. Region Blekinge är samarbetspartner. Förutom Blekinges turismpris delas det ut pris inom kategorierna Hållbara Blekinge, Årets unga entreprenör, Made in Blekinge, Årets tillväxtpris, Bästa Blekingeföretag och Årets Blekingeambassadör.

Kriterier för Blekinges turismpris

  • Den nominerade ska vara verksam inom turismnäringen i Blekinge.
  • Den nominerade ska ha uppvisat föredömliga insatser inom nytänkande och hållbarhet.
  • Den nominerades verksamhet ska bidra till en bättre livsmiljö och hållbar tillväxt i Blekinge.
  • Den nominerade ska bidra till att stärka Blekinges varumärke utanför regionen.

Tidigare vinnare av Blekinge turismpris

2022 – Sweden Rock Festival

Tänker framåt och jobbar målmedvetet med hållbarhet i alla aspekter – från föreningsbidrag till sopsortering. Samtidigt vill man bevisa att kombinationen tryggt, bekvämt och ösigt fungerar. Och när det skrivs 3 000 artiklar och genererar 200 miljoner kronor för näringslivet skapar det förstås mervärde. Det växer som bekant ingen mossa på en ”rolling stone”. Guldeken för Blekinges turismpris går till: Sweden Rock Festival!

2021 – Pensionat Järnavik

När pandemins motgångar radar upp sig och ovissheten ständigt förlängs, behövs ”fighting spirit”, samarbetsförmåga och kreativitet. Genom att erbjuda fler härligheter till en bredare kundkrets och renodla det unika, rofyllda och omsorgsfulla, har vinnaren vänt den negativa trenden med den inre drivkraften: ”Jag vägrar gå i konkurs”.

2020 – Mörrums Kronolaxfiske

Vid en av Blekinges många trollbindande platser har man stärkt sin position som ett av Sveriges mest attraktiva upplevelse- och besöksmål. Ett bevis på att en bättre livsmiljö för specifika arter bidrar till en hållbar tillväxt och stärker Blekinges varumärke i och utanför regionen.

2019 – Susanne Demåne

Med respekt för hästarna, naturen och platsen delar pristagaren med sig av något som berör. Här möts du av kvinnor i trä, uttryck i emalj och lera, hästar som gör saker du inte trodde var möjligt. En plats, en människa, ett turistmål.

Hittade du informationen du sökte?