Åsa valde närheten i den lilla organisationen

Åsa Kindberg är tandhygienisten som efter mer än tre decennier inom Folktandvården Skåne valde att flytta till Blekinge och bli avdelningschef i lilla Asarum. Ett val hon inte ångrar.

Åsa visste tidigt att hon ville jobba med människor och valde först att bli tandsköterska och senare tandhygienist. Därefter har hon en lång och gedigen bakgrund inom folktandvården i Skåne. Med uppdrag inom vårdhygien, miljö, verksamhetsutveckling, kliniksamordning och de senaste 17 åren som avdelningschef på olika skånska kliniker. Till slut gjorde alla olika uppdrag att hon saknade chefsjobbet och närheten till sina anställda.

- Jag kände att jag ville tillbaka i en roll där jag fick möjlighet att fokusera på chefsjobbet. Att finnas till för mina medarbetare och stimulera dem till utveckling.

Att gå från en organisation som med sina 1 500 anställda är ett av Sveriges största hälsoföretag, till lilla folktandvården i Blekinge med 300 anställda, ser hon många fördelar med.

- I en liten organisation som Folktandvården Blekinge finns en helt annan närhet, både till medarbetare och ledning. Jag fastnade direkt för det lilla personliga och familjära vi har här samtidigt som det är lättare att påverka och göra sin röst hörd. Dessutom har vi ett nära samarbete mellan allmäntandvård och specialisttandvård, vilket är en förutsättning för att kunna erbjuda Blekingeborna bästa möjliga tandvård. Vi är en liten Region med stora möjligheter, säger Åsa.

Åsa lämnade villan i Åhus för det Blekingska Listerlandet och i januari 2022 tillträdde hon sin tjänst i Asarum. Arbetsdagarna på kliniken varvas med mycket promenader vid havet och semestrarna spenderar hon gärna med mannen Claes på en cykel någonstans i Europa. Åsa har cyklat genom Italien och planerar för en tur genom Montenegro. Just nu längtar hon efter vårens första cykeltur som kanske blir efter Blekinges vägar.

- Jag har ungefär tre mil till kliniken och med elcykeln och fina cykelvägar så går det ju bra. Ännu en fördel med vårt lilla län - vi har ju nära till allt!


Hittade du informationen du sökte?