Ida Arnesson, tandläkare i Region Blekinge.

Ida arbetar för fler friska munnar

Ida Arnesson är tandläkare på folktandvården i Karlshamn sedan 2014. Idas intresse för medicin och att arbeta med händerna gjorde att hon valde tandläkaryrket.

Ida började jobba i Region Blekinge på folktandvården i Karlshamn direkt efter tandläkarutbildningen – ett val som hon är väldigt nöjd med.
- Jag trivdes direkt. Nyckeln var att jag fick en bra handledning av erfarna kollegor. Det gjorde att jag vågade ta för mig av sådant som jag var extra intresserad av. Jag fick möjligheten att ta mig an utmaningar som bidrog till att jag utvecklades, berättar Ida.

Som tandläkare på en allmäntandvårdsklinik träffar Ida patienter i alla åldrar. En viktig del av jobbet är bemötandet gentemot patienterna.
– Jag försöker bemöta alla patienter på deras nivå för att få ett så personligt möte som möjligt där patienten kan känna tillit och förtroende. Jag finns där för patienten, och inte tvärtom, menar Ida.

Idas fokus är förebyggande tandvård, och att hitta den bästa lösningen om en tandskada redan har uppstått. I det dagliga arbetet samarbetar Ida med en tandsköterska och en tandhygienist, och vid behov även med specialisttandvården.

Ida ser flera möjligheter att utvecklas inom tandvården, exempelvis konsultationsdagar med specialisttandvården, vidareutbildning och att prova specialistområden. Ida tycker själv att det är lite extra roligt med barntandvård, och har utbildat sig i lustgasbehandling för barn.

På fritiden är det motion och rörelse som gäller. När arbetsdagen är slut går Ida gärna till gymmet för att lyfta vikter eller köra ett spinningpass.
– Mitt jobb är ganska stillasittande, så jag passar på att röra mig så fort jag får möjlighet. På så sätt kan jag komma till jobbet nästa dag med lika mycket energi och koncentration som dagen innan, säger Ida.

Hittade du informationen du sökte?