Adam Frih, ST-läkare i psykiatrin i Region Blekinge.

Jag har världens bästa jobb

Adam Frih är överläkare inom vuxenpsykiatrin i västra Blekinge. Han valde att göra sin ST-tjänstgöring i den lilla hälso- och sjukvårdsorganisationen.

Adam tycker själv att han har världens bästa jobb på psykiatrimottagningen i Karlshamn.

– Jag får träffa en rad olika människor och hjälpa dem efter bästa förmåga. Jag har en unik möjlighet att göra en mycket stor skillnad för mina patienter och följa dem under så lång tid som krävs, säger han.

Adam menar att hans möjlighet att följa patienter under lång tid kan göra en stor skillnad i deras tillvaro, vilket också bidrar till att den enskilde individen kan få en positiv upplevelse av Region Blekinge.

Litenheten i en organisation är en stor fördel. Förutom att man lär känna sina kollegor och patienter väl, så finns det stora möjligheter att påverka sin tillvaro.

– Det har många fördelar, jag upplever att jag har stora möjligheter att påverka mitt arbete. Om man är forskningsintresserad, så finns det möjligheter även i en mindre region som Blekinge. Som utbildningsläkare får man mycket stöd från övriga specialistläkarkollegor. Det gör att man känner en stor trygghet, säger Adam.

Adam och hans sambo har precis byggt hus och har många fritidsintressen som bil, båt och fiske. Han är nöjd med valet att flytta till Blekinge.

– Löneläget i kombination med lägre bostadspriser och den fantastiska skärgården gör att det är livskvalitet att bosätta sig och arbeta i Blekinge. Det man får när man kommer till Blekinge är möjligheten att verkligen lära känna sina kollegor och sin omgivning och att snabbt bli en i teamet, säger Adam Frih och avslutar med att tacka sina patienter för att han får vara en del av deras liv.

Hittade du informationen du sökte?