Emma Karlsson, arbetsterapeut i Region Blekinge

Emma Karlsson

Emma Karlsson är arbetsterapeut på Blekingesjukhuset i Karlshamn. Hon tycker att hon har ett fantastiskt jobb där varje dag är spännande och meningsfull.

Emma har alltid velat jobba med människor, det hela började på högstadiet när hon gjorde sin prao vid sjukgymnastiken. Under gymnasietiden sommarjobbade hon i Region Blekinge och när det var dags att studera vidare fastanade hon för beskrivningen av arbetsterapeut.

- Det är något jag aldrig har ångrat, eftersom jag älskar det jag får göra på jobbet varje dag, berättar hon.

Hon brinner för sitt arbete och betonar hur viktigt det är med arbetsterapi. Hennes fokus ligger på det meningsfulla i att hjälpa människor till självständighet i sin vardag. Hon arbetar mycket med människor som har hjärn- eller handskador och är i behov av rehabilitering. Emma och hennes kollegor arbetar i team, eftersom det ofta behövs flera olika insatser för att en människa ska kunna komma tillbaka till självständighet. Det kan handla om att lära sig laga mat på nytt och olika typer av hjälpmedel.

- Jag försöker hitta någon aktivitet som känns meningsfull för patienten att ha med i rehabiliteringen och som kan ge den viljan att orka kämpa.

Emma berättar att hon använder sin fritid för att hämta ny energi. Hennes fritidsaktiviteter ger henne en bra balans eftersom de bryter av mot det hon gör på jobbet. Hon får också energi från sin familj, sina vänner och intressen som musik och träning. Emma avslutar med ett bra tips för att få ett bra avslut på arbetsdagen.

- Fokusera på det du faktiskt hunnit med under dagen och tänk på det när du går hem. Att tänka positivt under sin arbetsdag gör att du får en bättre start till det du ska göra hemma.

Hittade du informationen du sökte?