Joakim Niklasson, arbetsterapeut i Region Blekinge.

Joakim brinner för utveckling

Joakim Niklasson har en magisterexamen i arbetsterapi och jobbar som arbetsterapeut på medicinkliniken. Hans arbete är varierande, utmanande och utvecklande. Det viktigaste för Joakim är att kunna hjälpa människor tillbaka till självständighet.

Joakim är, till skillnad från de flesta arbetsterapeuterna i Region Blekinge, inte knuten till rehabiliteringskliniken, utan är anställd på medicinkliniken. Det betyder att han har hela sin arbetsdag och sitt kontor där.

I mitt jobb har jag en otrolig variation där jag hela tiden möter nya utmaningar som utvecklar mitt arbetssätt.

Hans jobb innebär många olika arbetsuppgifter och de flesta av dem kretsar kring att stötta människor att komma tillbaka till sin vardag efter en sjukdom. Det finns många moment i tillvaron som är självklara men som inte är det efter en sjukdom och Joakim arbetar med anpassningar för att underlätta vardagsmomenten.

Att påverka en persons liv genom att öka självständigheten efter sjukhusvistelsen är en fantastisk upplevelse och något som jag gör dagligen i mitt yrke.

För att underlätta för patienten är det viktigt för Joakim och hans kollegor att kunna samarbeta bra, även med andra verksamheter. Det är en självklarhet att samverka och de ser inga gränser i sitt arbete. Joakim ser sina kollegor som en professionell familj där han kan prata om det mesta och vara trygg.

Joakim brinner också för forskning och utveckling av vården och han läser mycket forskning på sin fritid. Hans arbetsgivare har också uppmuntrat honom, vilket gör att Joakim gärna vill fortsätta utveckla sin verksamhet. Just nu väntar en spännande tid som doktorand. Han tror att Blekinges litenhet kan kännas begränsande för några, men för Joakim är det en möjlighet att ta plats. Han tror att det är lättare att bli hörd och få igenom sina idéer i en liten region, men att det samtidigt ställer högre krav på individen.

Gillar du utveckling och utmaningar är den här regionen för dig! avslutar han.

Hittade du informationen du sökte?