Peter Stålhandske, avdelningschef beroendeenheten i Region Blekinge.

Från undersköterska till avdelningschef

Peter Stålhandske är avdelningschef inom psykiatrin i östra Blekinge. Han har alltid velat jobba med att hjälpa andra och som ledare får han även möjlighet att göra förbättringar i organisationen.

Peters arbete som chef innebär främst ett personalansvar och ett ansvar för att hans enhet utvecklas och lever upp till patienternas behov på bästa sätt. Inom psykiatrin träffar han många spännande människor i alla åldrar. Han trivs med sitt jobb och ser ljust på framtiden.

Jag har haft förmånen att med bra chefer fått utveckla mig både som människa och ledare i landstinget. Jag ser att jag har möjlighet att utveckla verksamheten och kan påverka dess riktning i vissa avseenden. Jag tycker att ledningen lyssnar och att vi har ett utvecklande klimat i våra ledningsgrupper.

Region Blekinge är en relativt liten organisation och det ser Peter flera fördelar med.

Utifrån min egen erfarenhet och med rätt förutsättningar, så kan man utvecklas inom organisationen på ett flertal olika sätt. Du får god kännedom om väldigt många personer som jobbar i organisationen. Detta innebär att jag känner väldigt många och det i sin tur gör att jag kan lösa väldigt mycket med ett telefonsamtal. Kontaknätet är för mig en enorm verktygslåda och med hjälp av den så löser jag det mesta.

Peter har gjort karriär i Region Blekinge och har haft flera olika positioner under åren. Han började som undersköterska 1984 på kirurgen. I mitten av 90-talet läste han till sjuksköterska vid Blekinge Tekniska Högskola och arbetade på psykiatrins akutmottagning 1993-2009. Därefter blev Peter chef på beroendeenheten, som då var en helt ny avdelning som han var med och utvecklade till både en avdelning och en mottagning. 2016 ville han testa något utanför Region Blekinge och arbetade då en kortare tid på Försäkringskassan. Men Peter kände att han ville tillbaka till landstinget och började som avdelningschef på Brunnsgårdens vårdcentral. Idag arbetar han som avdelningchef för beroendeenheten igen.

Peter bor på Aspö och lever, enligt honom själv, ett fantastiskt skärgårdsliv. För att kunna fokusera på arbetet, är det viktigt för honom att hålla sig aktiv på fritiden.

Jag försöker hålla mig i form och skjuta ålderdomen framför mig, så jag tränar lite av varje, allt från högintensiv gymträning till simning. Jag leker även lite i Region Blekinges korpfotbollslag om somrarna. Jag tränar också en del swimrun, som jag började med för fyra år sedan när en kompis ville ha med mig som lagkamrat till tävlingen Kustjagaren. Det föll sig naturligt att fortsätta med swimrun, eftersom jag har simmat förr och har nära till vattnet!

Hittade du informationen du sökte?