Sara Nilsson, ortodontiassistent i Region Blekinge.

Sara är ortodontiassistent med egen bondgård

Sara Nilsson jobbar som ortodontiassistent i Karlshamn. Hon gillar att arbeta med barn och ungdomar och tycker att det är meningsfullt att få göra skillnad i deras mående.

Sara har läst en tandsköterskeutbildning och fick sedan chansen att bygga på med utbildning till ortodontiassistent. Hennes fokus i jobbet ligger på tandställningar och att hjälpa barn och ungdomar.

- Det känns betydelsefullt att jobba med det jag gör när patienterna lämnar oss med ett leende på läpparna. Då kan de skratta och le utan att hålla handen för munnen eller knipa ihop läpparna, säger hon.

Sara berättar att det bästa med hennes jobb är utvecklingsmöjligheterna som finns i Region Blekinge. Ortodontiassistenter har också en trygg framtid eftersom många kommer gå i pension framöver.

På avdelningen har de ett nära samarbete med olika specialister i arbetet och Sara har alltid nära till sina kollegor och chefer.

- Det finns alltid någon att få hjälp av om det behövs.

Förutom sitt "vanliga" jobb har Sara och hennes man en bondgård på Listerlandet som de lägger mycket fokus på. De flyttade från ett villakvarter för två år sedan och har mestadels köttdjur, men det finns även katter och höns på gården som har funnits i familjen i flera generationer.

- Vi är lediga alla måndagar ihop jag, min man och våra två barn. Då är det fullt upp med gårdens sysslor, avslutar Sara.

Hittade du informationen du sökte?