Patientnämnden

Patientnämnden arbetar med att hjälpa patienter och anhöriga om det uppstår problem i kontakten med hälso- och sjukvården eller tandvården.

Nämnden är till för både Region Blekinges patienter och kommunernas vårdtagare. Patientnämnden har inga disciplinära befogenheter utan försöker lösa problemen i samråd med patient, vårdtagare och personal.

Vi ser till att dina upplevelser återförs till vården för att de där ska kunna ligga till grund för de förändringar som kan vara motiverade.

Här hittar du adressen till patientnämnden i Blekinge.

Längst ner på denna sida finns kontaktuppgifter till patientnämndens kansli.

1177.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om patientnämnden och där har du möjlighet att lägga ett ärende via vår e-tjänst som är öppen dygnet runt. Där finns även kontaktuppgifter till nämndens tjänstepersoner. RosMarie Nilsson är avdelningschef för patientnämndens kansli och ansvarig tjänsteperson mot patientnämnden i Blekinge.

Vill du bli stödperson?

Patienter som tvångsvårdas i psykiatrin eller isoleras enligt smittskyddslagen har rätt till att få en stödperson under tiden tvångsvården eller isoleringen pågår. Vill du göra en insats och hjälpa en medmänniska? Besök denna sida för att anmäla intresse. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ordförande 2023–2026

  • Suzanna Garsten Schön (KD), ordförande
  • Iréne Ahlstrand Mårlind (M), förste vice ordförande
  • Marie Sällström (S), andre vice ordförande

Länk till kontaktuppgifter för patientnämnden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommande sammanträden

Länk till sammanträdesdatum

Kontaktuppgifter till patientnämndens kansli

Telefonnummer: 0455-73 10 90
Telefontider: måndag och torsdag klockan 09.00–12.00 och onsdag klockan 13.00–15.00.
Röstbrevlådan är öppen vardagar klockan 08.00–16.30.

Hittade du informationen du sökte?