Aktuellt om uppdrag psykisk hälsa

Unga vuxna diskuterar.

Deltagare sökes till demokratilabb inom psykisk hälsa

Mission: psykisk hälsa i skolan bjuder nu in unga och engagerade vuxna från hela Blekinge till ett demokratilabb våren 2024. Labbet syftar till att stärka ungas röst i arbetet för bättre psykisk hälsa i och utanför skolan. I labbet ifrågasätter, fördjupar och tänker unga och vuxna kreativt nytt tillsammans.

Våren 2024 vill vi samla unga från Blekinge för att tillsammans med vuxna utmana gamla sätt att tänka för att förstå mer på djupet och röra om i grytan, allt för att hitta kluriga lösningar framåt. För vi behöver tänka nytt, om vi vuxna hade svar på dessa frågor så skulle vi ju redan ha löst dem! Ungas röster och engagemang är nödvändiga för att fixa framtiden.

För att hitta lösningar och komma framåt anordnas våren 2024 tre demokratilabb, både fysiskt och digitalt. Demokratilabb är en beprövad metod där unga och vuxna kreativt ifrågasätter, fördjupar och tänker nytt tillsammans.

Labben vänder sig till unga på högstadie/gymnasium men även till äldre unga som är engagerade i frågan.

Vill du veta mer?

Vill du delta eller vara med och göra detta möjligt? Är du engagerad i ungas skolmiljö och psykiska hälsa? Eller arbetar med unga och deras inflytande och blir nyfiken? Eller känner du till unga eller vuxna som du tror skulle vara intresserade?

Klicka här för att komma till mer information.

Hittade du informationen du sökte?