Aktuellt om uppdrag psykisk hälsa

Bild på två händer mot orange bakgrund, som håller i ett rött hjärta av plast.

Nu kör vi!

Den psykiska hälsan hos barn och unga i Blekinge har försämrats över tid. Därför har projektet Mission: Psykisk hälsa i skolan startats och just kommit igång på allvar.

Efter tre månaders riggande och planerande är projektet redo att börja på riktigt. Höstterminen blir en mer uppsökande och utåtriktad fas då vi kartlägger systemet genom att samla in olika röster och perspektiv rörande psykisk hälsa i skolan. Vi samtalar med många aktörer från olika sektorer för att lägga grunden till kraftsamlingen och mycket fantastiskt arbete bedrivs redan. Vill du vara med? Kanske arbetar du redan med frågan? Skulle ditt arbete i så fall vinna på att docka in sig i en större kontext och utbyta idéer och erfarenheter med andra som jobbar i samma syfte, men utifrån andra plattformar? Tveka inte att höra av dig!

Vi inleder höstterminen med rotorsaks- och lösningsanalys tillsammans med personalen på Rödebyskolan. Därefter fortsätter vi med elevdialoger, informationsmöten med vårdnadshavare och olika ledningsgrupper och planering för ytterligare meningsfulla gränsöverskridande möten. Fortsättning följer!

Klicka här för att komma till mer information om projektet.

Hälsningar Anna Lindeberg och Hilda Ahlstrand, projektledare

Hittade du informationen du sökte?