Ny app - ”FASS vård”

FASS, Lifs läkemedelsinformationstjänst, har nyligen lanserat den
nya appen ”FASS Vård”.

”FASS Vård” riktar sig till vårdprofessionen och syftet är att tillhandahålla läkemedelsinformation från läkemedelsföretagen. Enligt Lif kommer den gamla appen ”FASS vårdpersonal” stängas ner någon gång under hösten men samma information ska finnas tillgänglig i den nya appen. Jämfört med den gamla appen har det även tillkommit några nya funktioner i ”FASS vård”.

En ny funktion är att man kan ”fästa avsnitt”, vilket innebär att ett eller flera specifika avsnitt i FASS-texten presenteras högst upp för att man snabbare ska hitta den information man oftast använder,
till exempel ”dosering”, ”varningar och försiktighet” eller ”biverkningar”. Det går även att spara läkemedel för att snabbt hitta tillbaka till informationen.

Likt tidigare finns det information om när ett läkemedel är restanmält samt möjligheten att se lagerstatus på apotek (klicka på den mörkblå knappen ”Visa mer”). Något som är lite svårare att hitta i den nya appen är information om priser och förmånsbegränsningar. För att hitta de uppgifterna:

  1. Sök upp en produkt och gå in på produktsidan. Klicka på den mörkblå knappen ”Visa mer”.
  2. I vyn ”Visa mer” finns generell information om produktens olika förpackningar, till exempel ”Vissa förpackningar har begränsad subvention”.
  3. För att få specifik förpackningsinformation, klicka på ”Välj förpackning”. I vyn ”Välj förpackning” presenteras bland annat förpackningsstorlekar och dess priser.
  4. Efter att en förpackning valts syns ett informationskort som visar bland annat förpackningens subvention.
  5. För att se detaljerna för en subventionsbegränsad förpackning, klicka på ”Begränsad subvention”.

Om du får felmeddandet ”objektet är inte tillgängligt” kan det bero på att kontot som används vid nedladdning inte är verifierat med kreditkort eller pass.

För mer information:
Fass har lanserat ny app – "Fass Vård" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fass app för vårdpersonal - FASS Vårdpersonal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Linn Svensson, Leg. Apotekare, Enheten för Kvalitet och Utveckling

Hittade du informationen du sökte?