Rekommenderade läkemedel (interaktiv)

Rekommenderade läkemedel 2022 är ett stöd för basbehandling av de vanligaste sjukdomarna. Rena specialistpreparat ingår inte.

Siffra framför substansnamn anger första-, andrahandsval och så vidare. Saknas siffra finns ingen inbördes rangordning. Receptfavoriter för läkemedlen i Rekommenderade läkemedel 2022 finns i NCS Cross. Sök på * (preparatnamn, substans eller eventuellt behandlingsorsak) alt och § eller
tryck på knappen Favorit §.

För information om hur du laddar ner Rekommenderade läkemedel till din telefon, se längre ner på sidan.


Riktlinjer och övrig information

Reklistan finns som interaktiv lista för er som föredrar att använda mobilen. För att få en ikon på mobilens startsida, gör så här:

iPhone Klicka på knappen nere i verktygsfältet som har en pil uppåt . Nu kommer ett antal olika val. Scrolla och välj ”lägg till på hemskärmen”. En symbol kommer nu att läggas till på hemskärmen så du snabbt kan öppna listan.

Android Klicka på de tre prickarna längst upp . Nu kommer ett antal olika val. Scrolla och välj ”lägg till på startskärmen”. En symbol kommer nu att läggas till på hemskärmen så du snabbt kan öppna listan.

Rekommenderade läkemedel 2022 är utarbetad av Region Blekinges Läkemedelskommitté och dess terapigrupper där evidens, säkerhet och kostnad beaktats.

Information kring preparatvalen och behandling av de berörda sjukdomarna finns i bakgrundsmaterialet. Det hittar du i journalen under Växla/Extern applikation, på intranätsidan
"Om läkemedel" och på regionblekinge.se.

Om ni vill ha bakgrundsmaterialet som pdf så kan ni beställa det via mail till lakemedelskommitten@regionblekinge.se

Läkemedelskommittén i Blekinge
lakemedelskommitten@regionblekinge.se

Hjälpte informationen på sidan dig?