Rekommenderade läkemedel (interaktiv)

Rekommenderade läkemedel 2020 är ett stöd för basbehandling av de vanligaste sjukdomarna. Rena specialistpreparat ingår inte.

Siffra framför substansnamn anger första-, andrahandsval och så vidare. Saknas siffra finns ingen inbördes rangordning. Receptfavoriter för läkemedlen i Rekommenderade läkemedel 2020 finns i NCS Cross. Skriv början på preparatnamnet och tryck på knappen Favorit § (kortkommando Alt + §).

Rekommenderade läkemedel 2020 är utarbetad av Region Blekinges terapigrupper där evidens, säkerhet och kostnad beaktats.

Information kring preparatvalen och behandling av de berörda sjukdomarna finns i bakgrundsmaterialet. Det hittar du i journalen under Växla/Extern applikation, på intranätet och på regionblekinge.se.

Från och med i år kommer Reklistan att finnas som interaktiv lista för er som föredrar att använda mobilen. För att få en ikon på mobilens startsida, gör så här:
iPhone Klicka på knappen nere i verktygsfältet som har en pil uppåt . Nu kommer ett antal olika val. Scrolla och välj ”lägg till på hemskärmen”. En symbol kommer nu att läggas till på hemskärmen så du snabbt kan öppna listan.
Android Klicka på de tre prickarna längst upp . Nu kommer ett antal olika val. Scrolla och välj ”lägg till på startskärmen”. En symbol kommer nu att läggas till på hemskärmen så du snabbt kan öppna listan.

Hjälpte informationen på sidan dig?